اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

قزوین

الموت بر روی ثروت قرار گرفته است/ لزوم تدوین چشم‌انداز جهت استفاده از ظرفیت‌های منطقه

نمایندهٔ مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی گفت: منطقهٔ الموت با توجه به ظرفیت‌های بی‌شمار و بی‌نظیری که در آن نهفته است، بر روی ثروت قرار گرفته است و لازم است با تدوین چشم‌انداز مناسب برای این منطقه، مشکلات این ساکنین آن‌را مرتفع کنیم و در جهت محرومیت‌زدایی از این منطقه گام برداریم.

الموت بر روی ثروت قرار گرفته است/ لزوم تدوین چشم‌انداز جهت استفاده از ظرفیت‌های منطقه

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، منطقهٔ الموت یکی از مناطق بی‌نظیر استان قزوین است که از ۲ بخش الموت غربی و الموت شرقی تشکیل شده است. علی‌رغم این‌که این منطقه ظرفیت‌های بی‌شماری در زمینه‌های گوناگون از قبیل گردشگری و محیط‌زیست دارد، اما هنوز بسیاری از روستاهای آن از ابتدایی‌ترین امکانات نیز بی‌بهره‌اند. هم‌چنین وضعیت راه‌های مواصلاتی این منطقه نیز بسیار ضعیف است و در فصول سرد، بارش برف موجب بسته شدن راه‌های روستایی در این منطقه به‌مدت طولانی می‌شود. قلعهٔ حسن صباح و دریاچهٔ اوان ۲ نمونه از هزاران نمونه جاذبهٔ گردشگری منطقهٔ الموت استان قزوین است که هر ساله گردشگران داخلی و حتی خارجی را به‌خود جذب می‌کند.

تدوین چشم‌انداز جهت بهره‌برداری از این ظرفیت‌های بکر و دست‌نخورده، در دستور کار نمایندهٔ جدید مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است و انتظار می‌رود به‌زودی شرایط به‌گونه‌ای رقم بخورد که محرومیت از این منطقه رخت بربندد و ساکنین الموت بتوانند به ثمرهٔ ثروت بی‌نظیر منطقهٔ خود دست یابند.

فاطمه محمدبیگی، نمایندهٔ مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری فارس در قزوین گفت: در سفر 3 روزه‌ای که بنده طی هفتهٔ گذشته به منطقهٔ الموت داشتم، تلاش کردم با دید نمایندگی به این منطقه وارد شوم و همین موضوع باعث شد دیدگاه بنده به‌شدت به این منطقه تغییر کند و با نگاهی چالشی به الموت بنگرم.

وی افزود: چالش‌های منطقهٔ الموت بسیار زیاد است، علی‌رغم این‌که این منطقه نسبت به گذشته پیشرفت اندکی داشته است اما هنوز با جایگاه اصیل خود فاصلهٔ بسیار زیادی دارد.

محمدبیگی ادامه داد: منطقهٔ الموت بر انبوهی از ثروت قرار گرفته است، اما هنوز تعریف نشده که چگونه از این ثروت بهره‌برداری و استفادهٔ بهینه شود و چگونه ثمرهٔ آن به ساکنین منطقه برسد.

این مسئؤل در رابطه با ظرفیت‌های منطقهٔ الموت اظهار کرد: ما در الموت از ظرفیت‌های فوق‌العادهٔ بین‌المللی، گردشگری، ظرفیت‌های طبیعی و اکوتوریسم و نیز ظرفیت‌های اشتغال‌زایی ویژه‌ای برخورداریم که لازم است این ظرفیت‌ها طی برنامه‌های ویژه‌ای به شکل چشم‌انداز در قالب برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت ارائه شوند.

کم‌کاری‌های ویژه‌ای در منطقهٔ الموت صورت گرفته است

نمایندهٔ مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به کم‌کاری‌های ویژه‌ای که تاکنون در منطقهٔ الموت صورت گرفته است، بیان کرد: متأسفانه تاکنون کم‌کاری‌های ویژه‌ای در برخی از حوزه‌ها در منطقهٔ الموت صورت گرفته است؛ برای مثال در رابطه با دریاچهٔ اوان که از مناطق ویژهٔ گردشگری در الموت است، بنده هیچ‌گونه چشم‌اندازی را ندیده‌ام و هیچ‌گونه بازخوردی از فعالیت چندین سالهٔ اخیر سیستم اجرایی استان در این زمینه رؤیت نکرده‌ام، بنابراین لازم است با فعالیت مداوم، تلاش مخلصانه و تهیهٔ نقشه‌های علمی و کارشناسی این کم‌کاری‌ها جبران شوند.

وی در ادامه به برخی از مشکلات این منطقه اشاره نموده و عنوان کرد: از مشکلات اصلی منطقهٔ الموت می‌توان به عدم برخورداری از نعمت گاز، راه مواصلاتی، آب شرب و آب کشاورزی اشاره کرد، این در حالی است که در این منطقه رودهای بسیاری روان است، اما متأسفانه تاکنون استفادهٔ بهینه از آب این رودها برای مردم این منطقه میسر نشده است.

محمدبیگی تأکید کرد: از مشکلات دیگر مردم این منطقه، معارضاتی است که با منابع طبیعی وجود دارد که به فضل الهی بنا داریم در آینده برای این مسئله نیز راه‌حلی پیدا کنیم و به‌همراه مسؤولین ادارات مختلف در منطقه حضور پیدا کنیم تا بتوانیم این مشکلات را مرتفع کنیم.

این مسؤول ضمن اشاره به ضعف شبکهٔ اینترنتی در این منطقه، اذعان داشت: تقویت شبکهٔ اینترنت در منطقه جهت استفادهٔ دانش‌آموزان و مردم از شبکه‌های مخابراتی و همین‌طور حوزه‌های مختلف رسانه‌ها نیز ضروری به‌نظر می‌رسد.

لزوم رسیدگی به حوزهٔ بهداشت و درمان در الموت

محمدبیگی وجود ضعف شدید در حوزهٔ بهداشت و درمان در منطقهٔ الموت را امری غیرمنصفانه قلمداد کرد و گفت: متأسفانه ما در منطقهٔ الموت شاهد ضعف شدیدی در حوزهٔ بهداشت و درمان هستیم؛ تأمین نیروهای پزشکی، پرستاری و کادر حوزهٔ سلامت در این منطقه به‌سختی صورت می‌گیرد و دسترسی ساکنین این منطقه به داروخانه و درمانگاه شبانه‌روزی بسیار ضعیف یا عملاً غیرممکن است و همین مسئله موجب محرومیت بیشتر این منطقه گشته است.

وی در رابطه با برنامه‌های خود برای ساکنین منطقهٔ الموت بیان کرد: اولین گام بنده به‌عنوان نمایندهٔ مردم این منطقه پیگیری رساندن آب، گاز، برق و همین‌طور احداث راه‌های مواصلاتی به این منطقه است، در گام بعدی نیز با توجه به این‌که بنده عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی خواهم شد، بحث تقویت سیستم بهداشتی و درمانی الموت را پیگیری خواهم کرد و همین‌طور تقویت موضوع گردشگری منطقهٔ الموت نیز از برنامه‌های ویژهٔ بنده جهت اشتغال‌زایی در این منطقه است.

نمایندهٔ مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: جهت به میدان آمدن مسؤولین نیز، جلسات منظم با مدیران، بازدیدهای میدانی و توضیح اغنایی به مدیران جهت فعالیت ویژه در الموت، انجام نامه‌نگاری‌های لازم و نیز دعوت از سرمایه‌گذاران بومی و منطقه‌ای را در دستور کار قرار خواهم داد.

استفاده از صندوق توسعهٔ ملی جهت محرومیت‌زدایی از الموت

محمدبیگی ایران را کشوری دارای ظرفیت‌های فراوان در حوزه‌های مختلف دانست و خاطرنشان کرد: کشور ما دارای ظرفیت‌های بی‌شمار و بی‌نظیری در حوزه‌های گوناگون است، اما متأسفانه بخش‌هایی از این کشور در محرومیت به‌سر می‌برند، منطقهٔ الموت در استان قزوین نیز یکی از مناطقی است که ظرفیت‌های بی‌شماری در آن نهفته است اما کماکان در محرومیت قرار دارد.

وی تصریح کرد: صندوق توسعهٔ ملی صندوقی است که با هدف محرومیت‌زدایی ایجاد شده است تا مبالغ آن صرف محرومیت‌زدایی از مناطق روستایی شود، اما متأسفانه عملاً ما شاهد این هستیم که در این رخداد ضعف‌های عمده‌ای وجود دارد و هنوز این مبالغ به آن مکان‌هایی که لازم است اختصاص پیدا کند، نرسیده‌اند.

نمایندهٔ مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی در پایان به لزوم محرومیت‌زدایی از منطقهٔ الموت اشاره کرد و یادآور شد: بنده به‌دلیل این‌که بتوانم قسمت‌های محروم حوزهٔ انتخابیهٔ خویش را پوشش دهم عضو فراکسیون محرومیت‌زدایی شده‌ام و به‌دنبال این هستم که بودجهٔ مناطق محروم را افزایش دهم؛ همین‌طور بنده عضو فراکسیون محیط‌زیست نیز شده‌ام، زیرا زیست‌گاه الموت جزو مناطق حفاظت‌شده است و افتخار بنده این است که جزو اعضای اصلی فراکسیون محیط زیست هستم تا به امید خدا بتوانیم با ترویج فرهنگ حفظ محیط‌زیست، آن‌را صحیح و سالم در اختیار آیندگان قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، انتظار می‌رود نمایندگان حوزهٔ قزوین در مجلس یازدهم بتوانند در جهت رفع محرومیت از منطقهٔ الموت گام‌های مؤثری بردارند تا ساکنین این منطقه ثمرهٔ سالیان سال تلاش بی‌وقفه در روستاهای محروم این منطقه را ببینند و بتوانند در منطقه‌ای آباد و به‌دور از محرومیت، زندگی کنند. اگر با دیدگاهی مثبت و واقع‌گرایانه به منطقهٔ الموت نگریسته شود، این منطقه از بی‌نظیرترین و بکر ترین مناطق کشور است که جاذبه‌های بی‌بدیلی را در خود جای داده است و می‌توان در بخش‌های گوناگون، علی‌الخصوص در حوزهٔ گردشگری و جذب گردشگران داخلی و خارجی سرمایه‌گذاری مناسبی را در آن داشت تا به این وسیله برای کشور ارزآوری قابل قبولی را به‌همراه داشت.

انتهای پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول